VC Herentals - KFC Eendracht Zoersel werd een spektakelmatch met maar liefst 6 knappe doelpunten, 3-3. Ref Kristof Van de Cruys was de hele wedstrijd kop van jut omdat hij al na 7' Jan Bellens met rood naar de kleedkamers stuurde, nadat de VC-verdediger een Zoerselspeler net buiten de 16 zou neergehaald hebben.

Volgens de thuisaanhang en ook bezoekende officials had de groen-rode aanvaller zich gewoon laten vallen net buiten the box.

De thuisploeg moest zich herschikken na de rode kaart, maar bleef toch alle registers opentrekken.  Voorspoels en Bruyninckx mochten de 1-0 (22') en de 2-0 (38') binnentikken.  Ook de ruststand.  In voetbal klinkt soms de regel 'met 10 gaat het beter'... of toch niet?

Dolle 10 minuten : van 2-0 naar 3-3

Zoersel-trainer Raf De Houwer had tijdens de pauze een donderpreek gehouden die z'n effect niet miste. VC moest, met 10, meteen de felle druk van de bezoekers ondergaan. De mee opgerukte Hendryckx (2-1, 53'), Geerts (2-2, 59') en dezelfde Geerts (2-3, 62') deden de stand op 10 minuten tijd kantelen, van 2-0 naar 2-3. Het was Hendryckx's z'n 14e treffer van het seizoen.

Paniek bij de thuisploeg zou je denken, neen.  VC Herentals, vandaag in zwart-witte outfit, liet de kopjes niet hangen.  Integendeel, 2 minuten na de opdoffer kon Vlaeymans de gelijkmaker binnenschuiven (3-3, 64').  Het was voor beide teams nog bibberen tot affluiten. Eindstand 3-3.

'Rode kaart voor Bellens was onzin'

'De rode kaart voor Bellens was onzin', reageert VC-coach Frank Braeckmans. 'De Zoersel-speler liet zich gewoon vallen.  Na de herschikking hebben de jongens prachtige dingen laten zien met veel diepgang.  In de 2e helft hebben we 15' goed stand gehouden, maar de 2-3 kwam te snel.  Het team heeft prima weerbaarheid getoond.  De 3-3 met 10 is dus dik verdiend. Met een voltallig team hadden er zeker meer doelpunten gevallen.

Volgende zondag volgt de trip naar Witgoor Dessel.  Convalle is dan geel geschorst', besluit een tevreden Frank Braeckmans.

'Teveel ruimte prijsgegeven op erg groot speelveld'

'We zijn te zwak begonnen', zegt Gerd Van Hoeydonck T3 Zoersel. 'Het is hier het allergrootste speelveld in 1e provinciale, dat vergde voor ons een ingrijpende aanpassing.  Teveel ruimte prijsgeven deed ons de 1e helft de das om.

Na de donderpreek van de coach namen we na de koffie wel de match in handen.  Je zag een frivool geheel dat dan ook op 10 minuten de stand omgooide van 2-0 naar 2-3.  De rode kaart voor Bellens was inderdaad te ver gezocht van de ref.  We zijn blij met het billijk gelijkspel.'

Jan Deckers : 'VC speelt toch nog gelijk na vroege uitsluiting'

'Roodwit moest zowat de hele wedstrijd met 10 spelers Zoersel bekampen. De promovendus stond op een fraaie 5e plaats. In de tweede helft dreigde een riante voorsprong omgezet te worden in verlies.

Maar VC knokte zich naar een verdiend gelijkspel in een best genietbare partij.

De thuisploeg ging furieus van start en reeds in de aanvangsminuut kwam Voorspoels centimeters tekort om een voorzet in doel te glijden.

Aan de overzijde werd een Zoerselnaar diep gestuurd en Bellens zette een sprintduel in. Wanneer Jari op gelijke hoogte was van de bezoekende aanvaller ging die graag tegen de grond. Scheidsrechter Van de Cruys trapte er met beide voeten in, trok rood voor Bellens en VC moest nog 84 minuten met 10 verder.

Het hoeft geen betoog dat de ref de zwarte piet was, 't Is er trouwens de tijd voor.

Zoersel vond niet onmiddellijk een oplossing voor de man-meer situatie. Wel zeilden een aantal gevaarlijke voorzetten aan doelman Vervoort voorbij, echter zonder gevolgen. Even na het half uur dweilde een sterke De Ridder de linkerflank af, maar zijn voorzet leverde ook geen gevaar op.

In de 38e minuut deed Ilja dat nog eens over, en vond nu Voorspoels die de bal buiten het bereik van Moorkens legde. 1-0 VC speelde vrank en vrij en even voor de rust bereikte een lange bal van Van de Kerkhof Vlaeymans. Sam ontdeed zich van zijn verdediger en legde terug op Bruyninckx, die Moorkens een tweede keer verschalkte, 2-0.

Aan de overzijde viel een voorzet achter Vervoort tegen de paal. Herentals mocht gaan rusten met een dubbele voorsprong maar had toch al wel wat energie verbruikt.

Roodwit wou zijn voorsprong toch uitdiepen. In de 48e minuut legde het een mooie aanval op de mat. De bal kwam uiteindelijk bij Bruyninckx, die zich mooi vrijkapte maar lepelde het leer over doel.

Herentals ging dan logischerwijs wat terugplooien maar gaf soms teveel ruimte weg. Dat resulteerde in een dol kwartier. Eerst knikte Hendryckx een kopbal tegen de netten. 4 minuten later mocht Geerts, vanop de grote rechthoek, de bal controleren. Zijn schot ging naast de paal binnen, 2 – 2.

5 minuten later leek Zoersel Herentals de genadesteek te geven. Op voorzet kopte Geerts simpel voorbij Vervoort 2 – 3.

Maar amper 2 minuten later haalde De Ridder, weer hij, de achterlijn. Zijn voorzet werd door Vlaeymans binnengekopt 3 – 3.

Maar de numerieke minderheid liet zich gevoelen bij de thuisploeg. Eerst kon een bezoekende aanvaller net niet bij een voorzet, even later op hoekschop kopte een Zoerselnaar op het dak van het doel.

De wedstrijd kon nu alle kanten uit want de thuisploeg kraakte wel maar wou niet breken. Het slot was voor de bezoekers. Eerst moest Vervoort een pegel vanop zo'n 15 meter in hoekschop werken. In de daaropvolgende actie moest hij een schuiver onschadelijk maken.

Het venijn zat bijna in de staart want op voorzet, keilde een bezoeker van dichtbij nog hoog over. VC haalde opgelucht adem na het laatste fluitsignaal. Het haalde een duurbevochten punt tegen een tegenstander met veel voetballend vermogen. Maar wat als, indien... enzovoorts en zo verder.

Voor VC zitten de thuiswedstrijden van 2018 erop. Roodwit moet nog wel 2 uitwedstrijden afwerken. Te beginnen volgende zondag in Witgoor, wat de laatste wedstrijd is van de heenronde. Een week later volgt het eerste duel van de terugronde op het veld van Sint Job. Beide wedstrijden starten om 14:30 u.'